Light
Wanted to get myself a new cell phone so I could hear myself as a ringtone. Who knew the store would go and check my credit score?
16.10.2024

Messi schittert met hattrick en assists bij Argentinië, ook Brazilië wint ruim

Argentinië heeft dinsdagavond een klinkende zege in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep geboekt. Lionel Messi greep tegen Bolivia de hoofdrol met een hattrick en twee assists: 6-0. Brazilië won met 4-0 van Peru.

Messi opende in de negentiende minuut de score in Buenos Aires na een fout van verdediger Marcelo Suárez. Vervolgens was de 37-jarige aanvaller onbaatzuchtig door bij een uitbraak de bal af te leggen aan de meelopende Lautaro Martínez.

Nog voor het rust werd het 3-0 na een succesvolle dieptepass van Messi op Julián Álvarez. Nadat Thiago Almada in de tweede helft voor de 4-0 had getekend, was het weer de beurt aan de achtvoudig Ballon d’Or-winnaar. Messi tekende in de slotfase met rake schoten voor de 5-0 en 6-0.

Brazilië pakte tegen Peru ook drie punten in de WK-kwalificatie. Door twee rake strafschoppen van Raphinha en doelpunten van Andreas Pereira en Luiz Henrique was de ploeg van bondscoach Dorival Júnior oppermachtig in Brasilia.

Wereldkampioen Argentinië staat met 22 punten bovenaan in de Zuid-Amerikaanse groep, op 3 punten gevolgd door Colombia. Brazilië staat op de vierde plek met zes punten achterstand op Argentinië.

Pochettino verliest bij afscheid Guardado

Het WK van 2026 wordt georganiseerd door de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De VS verloor dinsdagavond met 2-0 een oefenduel van medeorganisator Mexico. Raúl Jiménez en César Huerta waren in het Estadio Akron in Zapopan trefzeker voor de thuisploeg.

Het was de tweede wedstrijd van Mauricio Pochettino als bondscoach van de VS. De Argentijnse trainer won zaterdag in zijn eerste wedstrijd met ‘Team USA’ met 2-0 van Panama. PSV-spits Ricardo Pepi bepaalde toen in blessuretijd de eindstand.

Voormalig PSV’er Andrés Guardado nam tegen de VS afscheid als international van Mexico. De aanvoerder kreeg na negentien minuten een publiekswissel. De 38-jarige middenvelder van het Mexicaanse Club León speelde in totaal 180 wedstrijden voor de nationale ploeg.

Guardado debuteerde in december 2005 voor Mexico in de gewonnen oefeninterland tegen Hongarije (2-0). De middenvelder was met ‘El Tri’ op de afgelopen vijf WK’s actief. De routinier won met Mexico in 2011, 2015 en 2019 de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap.

Andrés Guardado werd bij zijn afscheidswedstrijd in het zonnetje gezet.