Light
Wanted to get myself a new cell phone so I could hear myself as a ringtone. Who knew the store would go and check my credit score?
30.04.2024

Hattrick Lewandowski helpt Barcelona aan zege in wedstrijd vol keepersflaters

FC Barcelona heeft maandag in La Liga een moeizame thuiszege geboekt op Valencia: 4-2. De Catalanen dankten spits Robert Lewandowski én een onhandige actie van de doelman van de tegenstander.

Barcelona kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via een rake kopbal van Fermín López. Maar de ploeg van trainer Xavi Hernández kon daar niet lang van genieten door een hooghartige actie van doelman Marc-André ter Stegen.

De Duitser dacht Hugo Duro met een nonchalante voetbeweging in de luren te leggen, maar leverde de bal pardoes in bij de Valencia-spits. Die schoof de gelijkmaker in het lege doel. Even later kwam Valencia op voorsprong door een benutte strafschop van Pepelu.

Nog voor het rustsignaal was het de beurt aan Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili om op klungelige wijze zijn stempel op het duel te drukken. De Georgische keeper nam een terugspeelbal totaal verkeerd aan, moest hands maken om dit te herstellen en kreeg de rode kaart.

Barcelona staat tweede dankzij Lewandowski

Barcelona speelde daardoor de hele tweede helft met een man meer. Die gelegenheid greep Lewandowski aan. De Poolse superspits keerde de wedstrijd om met rake kopballen — invalkeeper Jaume Domènech ging bij de tweede goal de mist in — en maakte zijn hattrick compleet met een fraaie vrije trap: 4-2.

Door de overwinning heeft Barcelona in de stand twee punten voorsprong op Girona. Beide clubs strijden in de slotfase van dit La Liga-seizoen om de tweede plek, want de landstitel is uit zicht. Koploper Real Madrid heeft elf punten meer dan de Catalanen.

Frenkie de Jong ontbrak bij FC Barcelona. De middenvelder liep vorige week een enkelblessure op in El Clásico tegen Real Madrid. De Jong staat enkele weken aan de kant, maar de verwachting is dat hij op tijd hersteld is voor het EK in Duitsland.

Bron: NU.nl