Light
Wanted to get myself a new cell phone so I could hear myself as a ringtone. Who knew the store would go and check my credit score?
15.10.2024

België verliest in Nations League wéér van angstgegner Frankrijk, Italië wint ruim

België heeft maandag in de Nations League verloren van Frankrijk: 1-2. Het was de derde keer in korte tijd dat de ‘Rode Duivels’ onderuitgingen tegen hun zuiderburen. Italië won overtuigend van Israël.

België en Frankrijk deden weinig voor elkaar onder in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft een uitgelezen kans om op voorsprong te komen.

Youri Tielemans mocht aanleggen voor een strafschop, maar roste de bal over het doel. Even later gaf de scheidsrechter aan de andere kant een penalty. Randal Kolo Muani had het vizier wél op scherp staan: 0-1.

De Belgen kwamen vlak voor rust langszij. Voormalig Vitesse-spits Loïs Openda kopte een voorzet van Timothy Castagne tegen de touwen: 1-1.

Frankrijk trekt zege met tien man over de streep

Na rust namen de Fransen de leiding. De treffer van Manu Koné werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later kopte Kolo Muani zijn tweede goal van de avond binnen.

In de slotfase moest Frankrijk met tien man verder na een tweede gele kaart voor Aurélien Tchouaméni. Toch bleef het bij 1-2 in de Belgische hoofdstad. België verloor zo voor de vijfde keer op rij van Frankrijk.

Daarbij zaten nederlagen die lang nagalmen, zoals die in de halve finales van het WK van 2018 en in de achtste finales van het EK van 2024. Begin vorige maand won Frankrijk in de Nations League thuis met 2-0 van België.

Italië wint met bijzondere debutant

In de poule van België en Frankrijk won Italië met 4-1 van Israël. Mateo Retegui (penalty), Giovanni Di Lorenzo (tweemaal) en Davide Frattesi scoorden namens de thuisploeg. Mohammad Abu Fani maakte de Israëlische goal.

Bij Italië was er een opvallende debutant. Daniel Maldini kwam na rust binnen de lijnen. De 23-jarige middenvelder van Monza is de zoon van AC Milan-icoon Paolo Maldini, die zelf 126 interlands speelde.

De Italianen gaan door de overwinning aan de leiding in de poule. Frankrijk staat tweede met één punt minder, terwijl de Belgen met vier punten een plek bij de eerste twee lijken te kunnen vergeten.